Lilion Ulei de Ricin

35,00 RON 25,00 RON
Economisesti: 10,00 RON
Ulei de Ricin Bio 100% extra virgin (sticla 50 ml)
- Ricinus Communis Seed Oil – Produs in Romania

 
53 In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 53 Ai nevoie de ajutor? +40 728 975 747
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Promovam Produsele Romanesti! Ne bucuram sa va putem oferi un ulei extra virgin de ricin, de calitate ireprosabila, produs pe plaiurile noastre si respectand toate normele UE

Descriere
Ricinul este o planta ornamentala anuala, raspandita in zonele cu climat temperat si cultivata inclusiv in Romania
Tulpina plantei este verde sau rosie, florile au culoarea intensa rosie, iar fructul este ca o capsula cu 3 seminte bogate in ulei

In Antichitate, egiptenii, chinezii si persii foloseau uleiul de ricin pentru aprinderea lampilor, dar si pe post de balsam sau unguent
Apoi, in Evul Mediu uleiul de ricin a ajuns si pe continentul european, unde era folosit pe post de remediu pentru problemele de la nivelul pielii

Uleiul de ricin are o culoare galbuie si mai este cunoscut si sub denumirea de „palma lui Hristos” datorita caracteristicilor antiinflamatorii; este un antioxidant care a fost folosit in mai multe terapii datorita acizilor grasi si nesaturati din compozitie, iar in Egipt a fost folosit pentru ingrijirea pielii si a parului inca din antichitate

Boabele de ricin pentru producerea uleiului extra virgin sunt oferite de Asociatia Nationala a Cultivatorilor de ricin „Ecoricinus” din Romania, fiind boabe atent selectionate care ofera tot timpul aceeasi compozitie chimica si aceeasi calitate a uleiului de ricin
Uleiul de ricin oferit de catre noi este produs in Romania, fiind 100% romanesc si respecta toate standardele de calitate si siguranta ecologica
Este produs prin metoda presarii la rece, fara a fi utilizati aditivi, apa sau alte uleiuri

Este bogat în acizi grasi nesaturati (omega 3-6-9), proteine si vitamina E, motiv pentru care este folosit pentru frumusete si in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, medicamentelor, uleiurilor de masaj si a altor produse de uz frecvent

Denumirea latina – Ricinus Communis
Obtinere – prin presarea la rece a fructelor de ricin, la max 27° C
Tara de provenienţă – Romania
Miros – aproape inodor
Calitati – este un lichid clar, de culoare galbuie, cu vascozitate ridicata
Proprietati – antibacteriene, antioxidante si antiinflamatoare, dar si germicide, insecticide si fungicide, ceea ce il face foarte potrivit in tratarea infectiilor microbiene

Utilizari

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai vascoase uleiuri vegetale, astfel ca este utilizat cu success in realizarea  produselor de machiaj (este bun dispersant pentru pigmenti si ofera luciu in rujuri)

Este un ulei foarte bun pentru ingrijirea si intretinerea parului
- ajuta la cresterea sanatoasa a parului, este un ulei fortifiant pentru podoaba capilara si regenerant pentru parul uscat, vopsit si tern
- Este un remediu de succes pentru tratamente in combaterea caderii parului
- Ajuta de asemenea la intretinerea si regenerarea sprancenelor si genelor
- Datorita proprietatilor antifungice, mentine sanatatea pielii capului

Este un ulei foarte bun pentru ingrijirea tenului
- Ajuta in tratamentul acneii – acidul ricinoleic continut de ulei are proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene
- Utilizat in mod regulat, uniformizeaza culoarea tenului si elimina petele pigmentare, datorita acizilor grasi din compozitie
- Ajuta la hidratarea intensa a tenului, pielea devenind luminoasa si fina, catifelata
- Este recomandat si in tratarea si intretinerea tenului sensibil
- Stimuleaza productia de elastina si collagen, astfel ca este de un real ajutor impotriva aparitiei ridurilor
- Hidrateaza pielea din jurul ochilor, reducand pana la eliminare cearcanele, elimina pungile de sub ochi cauzate de oboseala sau stress

Intretinerea corpului
- Calmeaza iritatiile de la nivelul pielii, inclusive arsurile solare usoare
- Hidrateaza si imbunatateste pielea uscata, deshidratata
- Este folosit cu real success in tratarea si intarirea unghiilor casante, crapate si moi
- Previne aparitia vergeturilor prin utilizarea ca ulei de masaj zilnic

Alte beneficii ale uleiului de ricin
- Avand proprietati antimicrobiene, dezinfecteaza ranile, taieturile si zgarieturile
- Datorita proprietatilor antiinflamatorii, auta la calmarea durerilor
- Reduce inflamatiile si durerile articulare, prin utilizare ca si ulei de masaj

Atentionari
Uleiul de ricin extra virgin este folosit pentru uz cosmetic
A nu se folosi intern

Depozitare si pastrare
Uleiurile vegetale se pastreaza in locuri uscate, ferite de lumina soarelui, pentru a-si pastra proprietatile
 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!